Natuurtuin de Robbert

Naast ons gewone groenonderhoud (zie hier) werken wij aan duurzame verbeterprojecten.
Op verbeterprojecten kunt u lezen wat we willen doen en waarom.
(laatst bijgewerkt: 5 november 2017)
Op voortgang verbeterprojecten staat hoe de projecten er voor staan.
(laatste nieuws: 10 februari 2018)
 
 

Deze week:                                 

korstmossen op een takZaterdag 10 maart 2017: Vorige week was het winter, vandaag 16 graden. De vogelwereld zit vol in de lentestemming. Twee wild krijsende meeuwen vechten dreigend en duikelend een ruzie uit. Lager bij de grond zijn koolmeesjes en andere kleine vogels zenuwachtig in de weer. Met wat? Zo te zien met vooral heen en weer vliegen en druk doen. Boven in een van de hoge schietwilgen zit net als vorige week een bonte specht. Hij trekt zich niks aan van het gedoe om hem heen. Op zijn gemak maakt hij een roffel op zijn favoriete tak. Soms kort na elkaar. Dan is het langere tijd stil. Hij lijkt weg. En dan weer een roffel. Verbazend hoeveel volume zo'n vogel uit een boomtak krijgt. De groene specht is er ook. Hij lijkt veel beweeglijker dan de bonte. De typische lachende roep komt dan uit de ene en dan uit de andere hoek.

lees verder

 

 

Elke week:                                        plattegrond naturtuin

 

Wij werken elke zaterdagochtend van 09.00 uur tot 12.00 uur in de natuurtuin. Tijdens die werkzaamheden is de tuin ook geopend voor iedereen die een kijkje wil nemen. Gebruikt u navigatie dan kunt u het beste Kemenadelaan 2 Helmond intoetsen. De ingang van de natuurtuin is aan het einde van de stoep.

 

 
Stichting Natuurtuin Helmond

Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK