Natuurtuin de Robbert

Eerste vogeltelling in de natuurtuin met LiveAtlas (onderzoek)

Libellen en dagvlinders in Helmond van Roel vd Heuvel 2019 is uit (pdf download)

Deze week:

paddenstoel op wilgZaterdag 7 december 2019: Sinds kort heeft een mol de strook langs de container in gebruik genomen. Bij binnenkomst kan ik meteen een stuk of tien verse molshopen plat maken. Dan blijft het plaatsje tenminste beloopbaar en begaanbaar met maaimachines. Mollen verzetten enorm veel grond. In de natuurtuin en het plantsoen aan de voorkant hebben een paar mollen hun territoria. Sommige plekken lijken binnenstebuiten gekeerd. Mollen leven buiten de paartijd (vroege voorjaar) solitair in hun eigen territorium. De tientallen molshopen die je soms bij elkaar ziet zijn dus gemaakt door één mol. De hopen grond komen vrij bij het graven van gangen waarin de mol bodemdieren (vooral pieren) vangt. Ik schat dat er twee of drie mollen in de natuurtuin zitten en één heel actieve in het plantsoen aan de voorkant. Zeker weten doe ik het niet.  lees verder..    

Nieuwe downloads:                                                                                                          

Eerste inventarisatie wantsen in de natuurtuin (Will van Berkel 2019).

Libellen en dagvlinders in Helmond 2019. Het nieuwste overzicht door Roel van de Heuvel.

Honingbij verjaagt wilde bestuivers. Artikel in NRC (12 april 2019) over een veldonderzoek op Tenerife.

Op de pagina informatie&downloads zijn nog meer interessante stukken te vinden.

 

Elke week:                                                                                                                       

plattegrond natuurtuinWij werken elke zaterdagochtend van 09.00 uur tot 12.00 uur in de natuurtuin. Tijdens die werkzaamheden is de tuin ook geopend voor iedereen die een kijkje wil nemen. Gebruikt u navigatie dan kunt u het beste Kemenadelaan 2 Helmond intoetsen. De ingang van de natuurtuin is aan het einde van de stoep.

 

 
Stichting Natuurtuin Helmond

Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK