Natuurtuin de Robbert

Deze week:                                         

elzenZaterdag 19 januari 2019: Het heeft gevroren en ik heb geen aansteker meegenomen. Het hangslot aan de poort is niet open te krijgen. Dan maar over het houtwalletje geklauterd. In de container ligt een aansteker die we gebruiken voor een gaskokertje. Ik heb hem snel te pakken maar hij is zo goed als leeg. Met moeite krijg ik er een slap vlammetje uit waarmee de sleutel net warm genoeg is te maken. Het hangslot gaat open.

 

Nieuwe haag noordkant: Vandaag gaan we verder met snoeiwerk aan de noordkant. Hier komt het laatste stuk van de nieuwe buitenhaag. Vlak langs deze zijde van de tuin loopt een sloot en dus planten we de struiken hier aan de binnenkant. Het oude houtwalletje stelt niet veel voor. Enkele jaren geleden zijn daar voor het laatst nieuwe takken in gestopt. Tussen de rij elzenbomen staan tientallen dunne en iets minder dunne stammetjes van wilg, haagbeuk, zwarte els, eik, enz. Zover we er bij kunnen zagen en knippen Wil en ik die af. De bedoeling is dat de tuin hier, net als aan de voorkant, goed te bekijken is vanaf het wandelpad. 

 lees verder..

 

Nieuwe downloads:                                                                                                         

Libellen en dagvlinders in Helmond (2018). Het meest actuele overzicht van de Libellen en dagvlinders die in  Helmond zijn waargenomen. Gemaakt door Roel van de Heuvel.

Zonering gevoelige wilde bijen Eindhoven. Een rapport van bureau Ecologica in opdracht van de gemeente Eindhoven. "Zowel het optimaliseren van een gebied voor honingbijen (aanplant van drachtplanten) als het bijplaatsen van honingbijvolken in een bepaald gebied, kan significante negatieve effecten hebben op de aanwezigheid van populaties wilde bijen." staat in het voorwoord. De onderzoekers proberen uit te vinden waar in Eindhoven wel en waar beter geen honingbijen gehouden kunnen worden.

Op de pagina informatie&downloads zijn nog meer interessante stukken te vinden.

 

Elke week:                                                                                                                       

plattegrond naturtuin


Wij werken elke zaterdagochtend van 09.00 uur tot 12.00 uur in de natuurtuin. Tijdens die werkzaamheden is de tuin ook geopend voor iedereen die een kijkje wil nemen. Gebruikt u navigatie dan kunt u het beste Kemenadelaan 2 Helmond intoetsen. De ingang van de natuurtuin is aan het einde van de stoep.

 

 
Stichting Natuurtuin Helmond

Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK