Natuurtuin de Robbert

Deze week:                                           

400Zaterdag 20 oktober: Het is koud. De zomer loopt af. Aan de grond heeft het eventjes gevroren. Net genoeg voor een beetje bevroren dauw op de grashalmen. Prima werkweer dus. Ik ruim weer een stuk oud pad op in de nieuwe insectentuin. De betonklinkers gaan op de almaar groeiende stapel. Het gele zand stort ik op het pad langs de insectentuin. Dat is in de loop van de tijd weggezakt. Lastig wanneer je daar met volle hooikruiwagens overheen moet. Met deze nieuwe lading zand kunnen we weer enkele jaren vooruit voordat we weer moeten aanvullen. Wil maakt de kettingzaag schoon die nogal vuil geworden is van de klus bij de zuidelijke poel. De nieuwe zaagketting past niet. Veel te lang. Hij ruilt hem deze week om.

 lees verder..

 

 

Nieuwe downloads:                                                                                                         

Libellen en dagvlinders in Helmond (2018). Het meest actuele overzicht van de Libellen en dagvlinders die in  Helmond zijn waargenomen. Gemaakt door Roel van de Heuvel.

Zonering gevoelige wilde bijen Eindhoven. Een rapport van bureau Ecologica in opdracht van de gemeente Eindhoven. "Zowel het optimaliseren van een gebied voor honingbijen (aanplant van drachtplanten) als het bijplaatsen van honingbijvolken in een bepaald gebied, kan significante negatieve effecten hebben op de aanwezigheid van populaties wilde bijen." staat in het voorwoord. De onderzoekers proberen uit te vinden waar in Eindhoven wel en waar beter geen honingbijen gehouden kunnen worden.

Op de pagina informatie&downloads zijn nog meer interessante stukken te vinden.

 

Elke week:                                                                                                                       

plattegrond naturtuin


Wij werken elke zaterdagochtend van 09.00 uur tot 12.00 uur in de natuurtuin. Tijdens die werkzaamheden is de tuin ook geopend voor iedereen die een kijkje wil nemen. Gebruikt u navigatie dan kunt u het beste Kemenadelaan 2 Helmond intoetsen. De ingang van de natuurtuin is aan het einde van de stoep.

 

 
Stichting Natuurtuin Helmond

Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK