Natuurtuin de Robbert

Naast ons gewone groenonderhoud (zie hier) werken wij aan duurzame verbeter-projecten. Wij vertellen hier graag over. Daarom hebben wij twee nieuwe informatiepagina's gemaakt.
Op verbeterprojecten kunt u lezen wat we willen doen en waarom.
Op voortgang verbeterprojecten houden we regelmatig bij hoe de projecten er voor staan.
 
nieuw: 21 libellensoorten waargenomen in de natuurtuin.  Zie voortgang verbeterprojecten
 
 

Grote stinkzwamDeze week:                                  

Zaterdag 16 september 2017:

Nat maaisel: Het heeft afgelopen week flink geregend en het maaisel is nat. Rinus gaat met Theo van het IVN alle rijen die we vorige week hebben gemaakt omgooien. Zo kan het beter drogen. Een klusje dat we nu voor het eerst doen. In andere jaren sjouwden we het maaisel eenvoudig buiten de poort en lieten het ophalen. Nu willen we een deel gaan testen als dierenvoer voor de Helmondse Dierenparken. Daarvoor moet het goed droog zijn en dus zijn we aan het zoeken naar droogmethodes die werken en makkelijk zijn uit te voeren. Vorige week heb ik een deel van het natte maaisel op hooiruiters gelegd maar dat was geen goed idee. Rinus weet dat het maaisel eerst bijna droog moet zijn en pas dan op de hooiruiters kan om na te drogen. Dat kan kloppen want het maaisel op de ruiters is van binnen nog kletsnat.

 

lees verder

 

Elke week:                                        plattegrond naturtuin

 

Wij werken elke zaterdagochtend van 09.00 uur tot 12.00 uur in de natuurtuin. Tijdens die werkzaamheden is de tuin ook geopend voor iedereen die een kijkje wil nemen. Gebruikt u navigatie dan kunt u het beste Kemenadelaan 2 Helmond intoetsen. De ingang van de natuurtuin is aan het einde van de stoep.

 

 
Stichting Natuurtuin Helmond

Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK