Natuurtuin de Robbert

Deze week:                                           

paddenstoelenZaterdag 15 december 2018: Het leek er even op dat we vandaag niet aan de buitenhaag konden werken. Na een paar nachtvorsten zou de grond te koud kunnen zijn voor de nieuwe struikjes. Gelukkig was de weersverwachting nogal overdreven en zette het vriesweer niet door. Vannacht was het hooguit één graad onder nul. De grond voor het berkenbosje is niet hard geworden. Ik knoop wat touwtjes aan elkaar, bind beide uiteinden aan een betonklinker en trek de lijn strak, parallel aan het houtwalletje. Zo krijgen we een mooie rechte sleuf. We waren benieuwd hoe makkelijk of moeilijk het graven zou gaan. Vorig jaar hebben we het stuk aan de zuidkant van de poort beplant. Daar hadden we flink oponthoud door dikke boomwortels waar we doorheen moesten kappen en zagen. Dat blijkt hier mee te vallen. De grond is zacht en ik kom hooguit wat dunne wortels tegen. Geen probleem voor de steekschop. Het lijkt er op dat dit project vlot zal verlopen.

 

 lees verder..

Nieuwe downloads:                                                                                                         

Libellen en dagvlinders in Helmond (2018). Het meest actuele overzicht van de Libellen en dagvlinders die in  Helmond zijn waargenomen. Gemaakt door Roel van de Heuvel.

Zonering gevoelige wilde bijen Eindhoven. Een rapport van bureau Ecologica in opdracht van de gemeente Eindhoven. "Zowel het optimaliseren van een gebied voor honingbijen (aanplant van drachtplanten) als het bijplaatsen van honingbijvolken in een bepaald gebied, kan significante negatieve effecten hebben op de aanwezigheid van populaties wilde bijen." staat in het voorwoord. De onderzoekers proberen uit te vinden waar in Eindhoven wel en waar beter geen honingbijen gehouden kunnen worden.

Op de pagina informatie&downloads zijn nog meer interessante stukken te vinden.

 

Elke week:                                                                                                                       

plattegrond naturtuin


Wij werken elke zaterdagochtend van 09.00 uur tot 12.00 uur in de natuurtuin. Tijdens die werkzaamheden is de tuin ook geopend voor iedereen die een kijkje wil nemen. Gebruikt u navigatie dan kunt u het beste Kemenadelaan 2 Helmond intoetsen. De ingang van de natuurtuin is aan het einde van de stoep.

 

 
Stichting Natuurtuin Helmond

Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK