Natuurtuin de Robbert

Naast ons gewone groenonderhoud (zie hier) werken wij aan duurzame verbeterprojecten.
Op verbeterprojecten kunt u lezen wat we willen doen en waarom.
(laatst bijgewerkt: 5 november 2017)
Op voortgang verbeterprojecten staat hoe de projecten er voor staan.
(laatste nieuws: 18 november 2017)
 
 

kevers in dood houtDeze week:                                  

Zaterdag 18 november 2018: Fris vandaag, dus meteen aan de slag. Ik hark het maaisel dat nog verspreid in de insectentuin ligt op rillen bij elkaar. Het is niet heel erg veel dus snel gedaan. Dat kunnen we later opruimen. Nu loop ik met de messenbalkmaaier een paar keer heen en weer langs de voorkant van de tuin. We hebben besloten de strook tussen de tuin en het wandelpad vaker te maaien en te zorgen dat hij er minder rommelig uit ziet. Ook daarom planten binnenkort de haag aan deze kant van de tuin. Bijkomend voordeel van zelf maaien is dat de hovenier die het plantsoen maait niet meer vlak langs ons infobord hoeft te rijden. Zijn maaimachine smijt gras, grond een steentjes in het rond en dus ook tegen het mooie bord. Voordat ik ga maaien sjouw ik de stammen bij de ingang die dienst doen als bankjes opzij. Het dode hout wordt intensief gebruikt door overwinteraars. Pissenbedden, wormen, duizendpoten, kevers, allerlei kleine kruipers en sluipers dachten hier de kou te ontwijken. Pech gehad, er moet gemaaid worden. Wil komt helpen en terwijl we de laatste uitstekende takken wegknippen komt oud-bestuurslid Agnes aangelopen. We babbelen wat en Agnes loopt een rondje door de tuin terwijl wij ons bezig houden met koffie en muffins.

lees verder

 

 

Elke week:                                        plattegrond naturtuin

 

Wij werken elke zaterdagochtend van 09.00 uur tot 12.00 uur in de natuurtuin. Tijdens die werkzaamheden is de tuin ook geopend voor iedereen die een kijkje wil nemen. Gebruikt u navigatie dan kunt u het beste Kemenadelaan 2 Helmond intoetsen. De ingang van de natuurtuin is aan het einde van de stoep.

 

 
Stichting Natuurtuin Helmond

Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK