Natuurtuin de Robbert

Deze week:                                         

Kleine veldkersZaterdag 18 maart 2017: Het regent al de hele nacht en nog steeds. Er is niet veel dat we kunnen doen. Het groenonderhoud is klaar tot half mei en andere klusjes worden te lastig in deze nattigheid. Ik verwacht vandaag alleen watermonsters te kunnen nemen. Dan maak ik toch een rondje door de tuin. Om te kijken welke planten er in bloei gekomen zijn en of er kikkers in het water zitten. Onderweg zie ik de reiger weer bij de overloop van de grote poel op wacht staan. Wanneer ik te dicht in de buurt komt vliegt hij met tegenzin weg. De Gagelstruik bloeit. Net als de Sleedoorn, maar op zonnige plekken ook honderden piepkleine plantjes tussen het gras, Kleine veldkers.

De meeste bomen hebben nog geen blaadjes maar er zijn vroege uitlopers die nu opvallen. Hazelaars en Meidoorns bijvoorbeeld. In het elzenbosje vormen ze de hoofdmoot van de struiklaag. Samen met de Wilde kamperfoelie. Ik tel zo een tiental exemplaren die zich rond dunne boomstammetjes en takken omhoog gedraaid hebben.

lees verder

 

 

Elke week:                                                                         plattegrond naturtuin

 

Wij werken elke zaterdagochtend van 09.00 uur tot 12.00 uur in de natuurtuin. Tijdens die werkzaamheden is de tuin ook geopend voor iedereen die een kijkje wil nemen. Gebruikt u navigatie dan kunt u het beste Kemenadelaan 2 Helmond intoetsen. De ingang van de natuurtuin is aan het einde van de stoep.

 

 
Stichting Natuurtuin Helmond

Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK