Natuurtuin de Robbert

Open middag zondag 19 mei van 13:00 tot 17:00 uur

Deze week:                                         

MadeliefjesZaterdag 18 mei 2019: Hoe alles kan veranderen. Amper twee weken geleden waren we een beetje teleurgesteld wat betreft bloeiende bloemen op de graslandjes. Het voorjaar wilde niet op gang komen. Deze week is de temperatuur wat gestegen, schijnt de zon vaker en overal tussen het gras is nu kleur. Witte Pinksterbloemen, gele Boterbloemen, verschillende tinten blauw van Hondsdraf, Kruipend zenegroen en Vergeet-mij-nietjes, paarse en witte Smeerwortels, rose van Dagkoekoeksbloemen en Echte koekoeksbloemen. Hoe meer je kijkt hoe meer je ziet. Nu Sleedoorn en Meidoorn zijn uitgebloeid komen Vlier en Rode kornoeljein bloei.

Klussen vandaag: We graven weer een stukje grond af bij het insectenlab. Langzaam maar zeker krijgt dit stukje natuurtuin vorm. Het is niet vervelend om elke zaterdag een stukje graafwerk te doen. Toch denken we er over om later dit jaar een gemotoriseerde kruiwagen te huren. Vooral de helling op zeulen met volle kruiwagens is zwaar en kost de meeste tijd. Toch is het dankbaar werk. Ook vandaag worden de vers afgegraven stukken meteen bezocht door metselbijen die leem gebruiken om hun nestjes af te sluiten.

 

 lees verder..

 

Nieuwe downloads:                                                                                                         

Natuurtuin Helmond onderhoudsverslag 2018. Wat proberen we te bereiken met ons groenbeheer en wat hebben we in 2018 gedaan? In het onderhoudsverslag 2018 staat het allemaal.

Stichting Natuurtuin Helmond jaarverslag 2018. Het volledige overzicht van alle activiteiten.

 

Op de pagina informatie&downloads zijn nog meer interessante stukken te vinden.

 

Elke week:                                                                                                                       

plattegrond natuurtuinWij werken elke zaterdagochtend van 09.00 uur tot 12.00 uur in de natuurtuin. Tijdens die werkzaamheden is de tuin ook geopend voor iedereen die een kijkje wil nemen. Gebruikt u navigatie dan kunt u het beste Kemenadelaan 2 Helmond intoetsen. De ingang van de natuurtuin is aan het einde van de stoep.

 

 
Stichting Natuurtuin Helmond

Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK