Natuurtuin de Robbert

Deze week:                                           

paddenstoelenZaterdag 8 december 2018: Het is een regenachtige ochtend. Afgelopen maandag hebben mijn broer en ik het plantgoed voor de buitenhaag opgehaald bij van Kasteren. De 18 bundels liggen met de wortels ingegraven in de oever van de zuidelijke poel. Vandaag gaan we nog niets planten. Het miezert. Fijn voor de struiken maar niet voor ons. We zagen de plastic goot die we vorige week hebben opgehangen op maat en schuiven de laatste losse onderdelen in elkaar. Vastlijmen doen we volgende week. Hopelijk is het dan wel droog. Het stapelmuurtje van gebroken stoeptegels is klaar. Een paar decimeter hoog en over de hele breedte van de stal.

 

 lees verder..

Nieuwe downloads:                                                                                                         

Libellen en dagvlinders in Helmond (2018). Het meest actuele overzicht van de Libellen en dagvlinders die in  Helmond zijn waargenomen. Gemaakt door Roel van de Heuvel.

Zonering gevoelige wilde bijen Eindhoven. Een rapport van bureau Ecologica in opdracht van de gemeente Eindhoven. "Zowel het optimaliseren van een gebied voor honingbijen (aanplant van drachtplanten) als het bijplaatsen van honingbijvolken in een bepaald gebied, kan significante negatieve effecten hebben op de aanwezigheid van populaties wilde bijen." staat in het voorwoord. De onderzoekers proberen uit te vinden waar in Eindhoven wel en waar beter geen honingbijen gehouden kunnen worden.

Op de pagina informatie&downloads zijn nog meer interessante stukken te vinden.

 

Elke week:                                                                                                                       

plattegrond naturtuin


Wij werken elke zaterdagochtend van 09.00 uur tot 12.00 uur in de natuurtuin. Tijdens die werkzaamheden is de tuin ook geopend voor iedereen die een kijkje wil nemen. Gebruikt u navigatie dan kunt u het beste Kemenadelaan 2 Helmond intoetsen. De ingang van de natuurtuin is aan het einde van de stoep.

 

 
Stichting Natuurtuin Helmond

Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK