Natuurtuin de Robbert

Naast ons gewone groenonderhoud (zie hier) werken wij aan duurzame verbeterprojecten.
Op verbeterprojecten kunt u lezen wat we willen doen en waarom.
(laatst bijgewerkt: 5 november 2017)
Op voortgang verbeterprojecten staat hoe de projecten er voor staan.
(laatste nieuws: 18 november 2017)
 
 

Deze week:                                  

omgewaaide schietwilgZaterdag 20 januari 2017: Het heeft een beetje gevroren en er is wat sneeuw gevallen vannacht. Ik vraag mij af of het verstandig is om vandaag aan de buitenhaag te werken. Wanneer de struikjes samen met bevroren grond en sneeuw de grond in gaan is de kans te groot dat ze kapot gaan. Bij de ingang van de natuurtuin zie ik dat we vandaag geen struiken planten. Afgelopen donderdag hebben we een flinke storm gehad. Een enorme schietwilg die pal naast de container stond ligt plat. Hij is vlak langs de container over de houtwal aan de voorkant gevallen. In zijn val heeft hij een es meegenomen. Beide stammen en een wirwar van takken liggen dwars over het wandelpad en tussen de struiken aan de andere kant. De stam van de dikke wilg balanceert op de stomp van de afgebroken es en hangt zo'n anderhalve meter boven het pad. Het ziet er riskant uit. Buiten de wilg is er eigenlijk weinig sensationeels naar beneden gekomen in de natuurtuin. Wat rotte takken en dode stammetjes.

lees verder

 

Elke week:                                        plattegrond naturtuin

 

Wij werken elke zaterdagochtend van 09.00 uur tot 12.00 uur in de natuurtuin. Tijdens die werkzaamheden is de tuin ook geopend voor iedereen die een kijkje wil nemen. Gebruikt u navigatie dan kunt u het beste Kemenadelaan 2 Helmond intoetsen. De ingang van de natuurtuin is aan het einde van de stoep.

 

 
Stichting Natuurtuin Helmond

Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK