Natuurtuin de Robbert

late guldenroedeDeze week:                                                          

Zaterdag 17 september 2016: De derde dag van de nazomer-maaibeurt. We hebben weer geluk met het weer. Afgelopen week was droog en warm. Het maaisel is goed droog en dus licht van gewicht. Vandaag is het een stuk koeler maar zeker lekker weer om buiten te werken. Wim heeft afgelopen dagen het maaisel bijeen geharkt. De veldjes zijn nu bezaaid met mini-hooibergjes. Ik heb afgelopen maandag een tweedehands hooikruiwagen gekocht. Die kunnen we nu voor het eerst gebruiken en dan weten we zeker of het een goede aankoop was of niet.

 

lees verder

 

 

Wim en Wil  aan het hooien

Binnenkort:                                                                          

In september beginnen wij met onze nazomer-maaibeurt. Samen met de voorzomer-maaibeurt en het winter-kapwerk is dit het belangrijkste groenbeheer in de natuurtuin. Wanneer deze drie ingrepen op tijd en grondig worden gedaan ontwikkelt zich een grote variatie aan inheemse planten en dieren.

De nazomer-maaibeurt duurt bij ons zo'n 8 tot 10 weken. Het maaien wordt met lichte machines gedaan door vaste vrijwilligers. Het bijeenharken en afvoeren van het droge maaisel gebeurt met de hand. Dat wil zeggen met hooiharken, rieken en kruiwagens. Het maaisel wordt buiten de tuin gebracht en later afgevoerd.

Wij willen de kwaliteit van deze maaibeurt verbeteren en het maaisel sneller opruimen. Wij kunnen daarvoor een paar extra handen gebruiken. Wij zoeken een paar mensen (maximaal 3 á 4) die het leuk vinden om 1 of 2 zaterdagochtenden in september te komen helpen met hooien. Het is geen zwaar werk, we werken op ons gemakje door en voor koffie wordt gezorgd. Het gaat dus om een gezonde bezigheid in de buitenlucht en u levert een nuttige bijdrage aan groenbeheer en natuurontwikkeling in de Bundertjes.

Wij hooien in ieder geval op de zaterdagen 10 september, 17 september en 24 september. U kunt natuurlijk op deze ochtenden gewoon binnenlopen en aan de slag gaan. Maar het is handiger om contact met ons op te nemen. Ons mailadres is  contact@derobbert.nl.


 

 

Elke week:                                                                              plattegrond naturtuin

 Wij werken elke zaterdagochtend van 09.00 uur tot 12.00 uur in de natuurtuin. Tijdens die werkzaamheden is de tuin ook geopend voor iedereen die een kijkje wil nemen. Gebruikt u navigatie dan kunt u het beste Kemenadelaan 2 Helmond intoetsen. De ingang van de natuurtuin is aan het einde van de stoep.

 

 
Stichting Natuurtuin Helmond

Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK