Natuurtuin de Robbert

Nieuwe pagina:                                 
 
We hebben een nieuwe pagina aan de website toegevoegd ( En, hoe was het? ). Hier vindt u verhalen en verslagen van bezoekers van de natuurtuin. We beginnen met een verslag van Ryan en John en een verslag van Yora en Daantje, leerlingen van de Dierdonkschool.

 

Zondagmiddag 17 juni open dag      

De eerste maaibeurt van het seizoen zit er op. Zoals altijd zijn stukken waar veel bloeiende planten staan overgeslagen. Op de gemaaide stukken is het maaisel opgeruimd en groeien de wilde planten weer aan. Het graslandbeheer in de natuurtuin is een van de technieken van professionele natuurbeheerders die de vrijwilligers uitproberen. In de Robbert worden de effecten van het groenbeheer op de biodiversiteit bekeken. Liefhebbers en geïnteresseerden kunnen zelf van dichtbij de resultaten bekijken.

Van 13.00 uur tot 17.00 uur is de natuurtuin te bezoeken. Ook nu liggen de schepnetjes klaar voor wie nieuwsgierig is naar wat er onder water gebeurt. Verspreid in de tuin staan informatiebordjes met uitleg over het groenbeheer in de natuurtuin. Vrijwilligers zijn aanwezig om vragen over het te beantwoorden.

De natuurtuin is elke zaterdagochtend van 9.00 uur tot 12.00 uur open voor liefhebbers van rust en natuur. Honden mogen niet binnen in de natuurtuin.

 

Deze week:                                           

aalbessenZaterdag 16 juni 2018: Mooi zomerweer. Achter de heuvel en bij de ingang ligt nog maaisel op de veldjes. Vandaag harken we dat bij elkaar. Ik begin vroeg. Niks lekkerder dan met mooi weer 's morgens vroeg in het groen rond te scharrelen. De meeste mensen slapen nog maar in de vogelwereld is spitsuur. Ik hoor veel geluiden hoewel ik meestal niet weet welke vogel ze maakt. Het duurt niet lang of er meldt zich een roodborstje. Zo gauw wij in de tuin klussen zijn roodborstjes er bij om voedsel te zoeken tussen ons gerommel. De laatste dagen is het droog gebleven en daardoor gaat het harken makkelijk. Tegen 9 uur ligt alle maaisel op een rij hooibergjes langs het pad. Rinus komt vandaag helpen maar omdat het hooien al klaar is gaat hij met Wil de nieuwe buitenhaag bijwerken. Hoog opgeschoten brandnetels worden uitgetrokken en de struiken van de haag waar nodig teruggesnoeid. Intussen ga ik met de gazonmaaier over de graspaden en door de insectentuin.

 lees verder..

 

Nieuwe downloads:                            

Zonering gevoelige wilde bijen Eindhoven. Een rapport van bureau Ecologica in opdracht van de gemeente Eindhoven. "Zowel het optimaliseren van een gebied voor honingbijen (aanplant van drachtplanten) als het bijplaatsen van honingbijvolken in een bepaald gebied, kan significante negatieve effecten hebben op de aanwezigheid van populaties wilde bijen." staat in het voorwoord. De onderzoekers proberen uit te vinden waar in Eindhoven wel en waar beter geen honingbijen gehouden kunnen worden

Jaarverslag 2017 van de Stichting Natuurtuin Helmond.

Onderhoudsverslag 2017 van de Stichting Natuurtuin Helmond

Op de pagina informatie&downloads zijn nog meer interessante stukken te vinden.

 

Elke week:                                       

plattegrond naturtuin


Wij werken elke zaterdagochtend van 09.00 uur tot 12.00 uur in de natuurtuin. Tijdens die werkzaamheden is de tuin ook geopend voor iedereen die een kijkje wil nemen. Gebruikt u navigatie dan kunt u het beste Kemenadelaan 2 Helmond intoetsen. De ingang van de natuurtuin is aan het einde van de stoep.

 

 
Stichting Natuurtuin Helmond

Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK