Natuurtuin de Robbert

Zondag 18 augustus open dag van 13:00 uur tot  17:00 uur

Deze week:                                         


grassprietenZaterdag 17 augustus 2019:
Morgen is de laatste open dag van dit seizoen. Ik denk dat die niet zo goed bezocht zal worden als de andere dagen. Vanaf vanmiddag wordt er slecht weer verwacht en zondag veel buien. Toch maar even met de gazonmaaier de paden maaien. De braamstruiken hebben weer hun best gedaan om het pad te veroveren. De takken groeien centimeters per dag en moeten regelmatig worden teruggesnoeid. Daarvoor gebruiken we de accu-heggenschaar. De accu gaat in een handige draagtas en de kans dat we opnieuw door de aansluitkabel knippen is minimaal. Na de paden is de buitenhaag aan de beurt. De hele voorkant en het stuk aan de noordkant is in een klein uurtje bijgewerkt.

 

 lees verder..   

 

Nieuwe downloads:                                           

 

Honingbij verjaagt wilde bestuivers. Artikel in NRC (12 april 2019) over een veldonderzoek op Tenerife.

Natuurtuin Helmond onderhoudsverslag 2018. Wat proberen we te bereiken met ons groenbeheer en wat hebben we in 2018 gedaan.

Te veel macht voor honingbij. Artikel in De Kennis Van Nu (4 december 2016) over een veldonderoek in Zweden.

Op de pagina informatie&downloads zijn nog meer interessante stukken te vinden.

 

Elke week:                                                                                                                       

plattegrond natuurtuinWij werken elke zaterdagochtend van 09.00 uur tot 12.00 uur in de natuurtuin. Tijdens die werkzaamheden is de tuin ook geopend voor iedereen die een kijkje wil nemen. Gebruikt u navigatie dan kunt u het beste Kemenadelaan 2 Helmond intoetsen. De ingang van de natuurtuin is aan het einde van de stoep.

 

 
Stichting Natuurtuin Helmond

Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK