Natuurtuin de Robbert

Deze week:                                         

 

Haagwinde

Zaterdag 22 juni 2019:Vandaag wordt het warm en komende week heet. Ik heb een bahco meegebracht om de poort te repareren. Voorzitter Kees leidde gisteren een excursie van basisschool Dierdonk door de natuurtuin. Van tevoren wilde hij de poort openen en ging het slot niet open. Het hangslot doet wel vaker moeilijk. We hebben een nieuw slot maar daar moeten nog extra sleutels voor gemaakt worden. Het oude slot weigerde te gehoorzamen en bleef dicht. Met de kinderen in aantocht was een snelle oplossing geboden. Jaren geleden is een van de ogen waarin het hangslot hangt doorgezaagd en omgebogen om een defect hangslot te verwijderen. Het oog is weer rechtgebogen maar de truc zou herhaald kunnen worden. Kees vond geen tang maar wel een hamer waarmee de opstandige poort bedwongen kon worden. Het metalen oog was snel open geslagen. Door het kordate optreden van voorzitter Kees konden de Dierdonk-kinderen later ongehinderd op excursie in de natuurtuin. Jammer dat Kees niet had bedacht dat de hangsloten van de poort en de container verwisseld waren. Had hij de andere sleutel geprobeerd dan was hij zo naar binnen gewandeld.

 

 lees verder..

  

Nieuwe downloads:                                                                                                         

Natuurtuin Helmond onderhoudsverslag 2018. Wat proberen we te bereiken met ons groenbeheer en wat hebben we in 2018 gedaan? In het onderhoudsverslag 2018 staat het allemaal.

Stichting Natuurtuin Helmond jaarverslag 2018. Het volledige overzicht van alle activiteiten. 

Op de pagina informatie&downloads zijn nog meer interessante stukken te vinden.

 

Elke week:                                                                                                                       

plattegrond natuurtuinWij werken elke zaterdagochtend van 09.00 uur tot 12.00 uur in de natuurtuin. Tijdens die werkzaamheden is de tuin ook geopend voor iedereen die een kijkje wil nemen. Gebruikt u navigatie dan kunt u het beste Kemenadelaan 2 Helmond intoetsen. De ingang van de natuurtuin is aan het einde van de stoep.

 

 
Stichting Natuurtuin Helmond

Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK