Natuurtuin de Robbert

Een bericht van insectenspecialist Will van Berkel op pagina "en ... hoe was het?"

 

Deze week:

ParasolzwamZaterdag 19 oktober 2019: Een regenachtige ochtend. We hebben geen grote klussen op het programma staan en dat komt goed uit. Het miezert en er vallen een paar buien. Toch kunnen we grondwerk doen en wat maaisel opruimen. In het elzenbosje bedekken we Bonte gele dovenetel met grond. Dit jaar hebben we geprobeerd deze woekerplant weg te krijgen door hem af te dekken met maaisel. Dat werkt goed tegen de Late guldenroede maar de Bonte gele dovenetel groeit er weer doorheen. Nu proberen we het met een laagje grond. Komend voorjaar weten we of dat goed werkt. We gaan dan waarschijnlijk twee methodes toepassen: Afdekken met zwart plastic en waar dat lastig is dumpen we een laagje grond.  

 

 lees verder..    

 

 

Nieuwe downloads:                                           

 

Honingbij verjaagt wilde bestuivers. Artikel in NRC (12 april 2019) over een veldonderzoek op Tenerife.

Natuurtuin Helmond onderhoudsverslag 2018. Wat proberen we te bereiken met ons groenbeheer en wat hebben we in 2018 gedaan.

Te veel macht voor honingbij. Artikel in De Kennis Van Nu (4 december 2016) over een veldonderoek in Zweden.

Op de pagina informatie&downloads zijn nog meer interessante stukken te vinden.

 

Elke week:                                                                                                                       

plattegrond natuurtuinWij werken elke zaterdagochtend van 09.00 uur tot 12.00 uur in de natuurtuin. Tijdens die werkzaamheden is de tuin ook geopend voor iedereen die een kijkje wil nemen. Gebruikt u navigatie dan kunt u het beste Kemenadelaan 2 Helmond intoetsen. De ingang van de natuurtuin is aan het einde van de stoep.

 

 
Stichting Natuurtuin Helmond

Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK