Natuurtuin de Robbert

Open zondagmiddag 28 april van 13:00 uur tot 17:00 uur

Deze week:                                         

Pinksterbloem

Zaterdag 13 april 2019: Het bijen tellen wordt niks vandaag. Terwijl ik naar de natuurtuin fiets vriest het nog een paar graden en de rest van de dag blijft het kil. Bij zulke lage temperaturen vliegen bijen niet graag. Morgen wordt iets warmer weer verwacht maar het bijentelweekend van Nederland zoemt zal volgens mij dit jaar geen succes worden. Niet alleen bijen blijven binnen met deze kou, bijentellers net zo goed.

Accu heggenschaar test: Dankzij de sponsorloop van de Dierdonkschool hebben we een paar accumachines aan kunnen schaffen. Die testen we komende tijd op hun bruikbaarheid voor het groenbeheer. Als eerste proberen we de accu heggenschaar. Ik wandel met het apparaat een paar keer langs de buitenhaag en klaar. In geen tijd is de hele haag gedaan. Binnen werk ik her en der de zijkanten van de wandelpaden bij en ook daar ben ik niet lang mee bezig. Dit apparaat is geslaagd.

 lees verder..

 

 

Nieuwe downloads:                                                                                                         

Natuurtuin Helmond onderhoudsverslag 2018. Wat proberen we te bereiken met ons groenbeheer en wat hebben we in 2018 gedaan? In het onderhoudsverslag 2018 staat het allemaal.

Stichting Natuurtuin Helmond jaarverslag 2018. Het volledige overzicht van alle activiteiten.

 

Op de pagina informatie&downloads zijn nog meer interessante stukken te vinden.

 

Elke week:                                                                                                                       

plattegrond natuurtuinWij werken elke zaterdagochtend van 09.00 uur tot 12.00 uur in de natuurtuin. Tijdens die werkzaamheden is de tuin ook geopend voor iedereen die een kijkje wil nemen. Gebruikt u navigatie dan kunt u het beste Kemenadelaan 2 Helmond intoetsen. De ingang van de natuurtuin is aan het einde van de stoep.

 

 
Stichting Natuurtuin Helmond

Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK