Natuurtuin de Robbert

                   Meer dan 50.000 molshopen geteld in het Mollenweekend      

Boeiende diertjes in de poelen van Natuurtuin De Robbert (onderzoek)

Deze week:

 

daktransplantatieZaterdag 15 februari 2020: De storm van vorige week heeft een paar bomen omgeduwd. Er ligt een in stukken gebroken stam over het pad bij het elzenbosje. Aan de zuidkant zijn twee dode essen gedeeltelijk in de natuurtuin gevallen. Her en der in de bosjes hangen nog wat stammen op half zeven maar daar hoeven we niks aan te doen. De stukken stam bij het elzenbosje zijn snel opgeruimd. Van de essen zagen we alleen de takken af die over het pad liggen. De boomkruinen liggen toevallig precies goed. Ze zijn bovenop een ruigte met bramen en andere struiken terecht gekomen. We laten ze daar liggen. Dankzij onze wildcamera weten we dat schuine takken en liggende boomstammen in trek zijn bij vogels en eekhoorns als snelweg of uitkijkpost. Laatst heeft de wildcamera een weekje op een liggende stam boven de bospoel gestaan. Ik ben een hele zaterdagmiddag en avond bezig geweest om alle waarnemingen te bekijken en te noteren. Deze nieuwe apenkooi van essentakken zal wel in de smaak vallen.

lees verder


  

Nieuwe downloads:                                                                                                        

Onderzoeksverslag FLORON eindejaars plantenjacht 2019.

Eerste inventarisatie wantsen in de natuurtuin (Will van Berkel 2019).

Libellen en dagvlinders in Helmond 2019. Het nieuwste overzicht door Roel van de Heuvel.

Op de pagina informatie&downloads zijn nog meer interessante stukken te vinden.

 

Elke week:                                                                                                                       

plattegrond natuurtuin

Wij werken elke zaterdagochtend van 09.00 uur tot 12.00 uur in de natuurtuin. Tijdens die werkzaamheden is de tuin ook geopend voor iedereen die een kijkje wil nemen. Gebruikt u navigatie dan kunt u het beste Kemenadelaan 2 Helmond intoetsen. De ingang van de natuurtuin is aan het einde van de stoep.

 
Stichting Natuurtuin Helmond

Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK