Natuurtuin de Robbert

grote poelDeze week:                                                          

Zaterdag 20 augustus 2016: Ik ga weer “turf steken”. Het dammetje dat in plaats van het houten bruggetje is gekomen heeft bijna verticale zijkanten. De bovenkant van die stapel grond wordt ingeklemd tussen twee liggers van het voormalige bruggetje. Dat gaat inzakken als het niet gesteund wordt. Na een stuk of 10 kruiwagens met kluiten is het dammetje aan beide kanten voorzien van een soort talud. Ik fatsoeneer met een hark de bovenlaag een beetje en er is weer een stuk pad begaanbaar.

lees verder

 

 

Wim en Wil  aan het hooien

Binnenkort:                                                                          

In september beginnen wij met onze nazomer-maaibeurt. Samen met de voorzomer-maaibeurt en het winter-kapwerk is dit het belangrijkste groenbeheer in de natuurtuin. Wanneer deze drie ingrepen op tijd en grondig worden gedaan ontwikkelt zich een grote variatie aan inheemse planten en dieren.

De nazomer-maaibeurt duurt bij ons zo'n 8 tot 10 weken. Het maaien wordt met lichte machines gedaan door vaste vrijwilligers. Het bijeenharken en afvoeren van het droge maaisel gebeurt met de hand. Dat wil zeggen met hooiharken, rieken en kruiwagens. Het maaisel wordt buiten de tuin gebracht en later afgevoerd.

Wij willen de kwaliteit van deze maaibeurt verbeteren en het maaisel sneller opruimen. Wij kunnen daarvoor een paar extra handen gebruiken. Wij zoeken een paar mensen (maximaal 3 á 4) die het leuk vinden om 1 of 2 zaterdagochtenden in september te komen helpen met hooien. Het is geen zwaar werk, we werken op ons gemakje door en voor koffie wordt gezorgd. Het gaat dus om een gezonde bezigheid in de buitenlucht en u levert een nuttige bijdrage aan groenbeheer en natuurontwikkeling in de Bundertjes.

Wij hooien in ieder geval op de zaterdagen 10 september, 17 september en 24 september. U kunt natuurlijk op deze ochtenden gewoon binnenlopen en aan de slag gaan. Maar het is handiger om hier contact met ons op te nemen. Wilt u liever direct contact met iemand van ons? Hier staan adressen van bestuursleden.


 

 

Elke week:                                                                              plattegrond naturtuin

 Wij werken elke zaterdagochtend van 09.00 uur tot 12.00 uur in de natuurtuin. Tijdens die werkzaamheden is de tuin ook geopend voor iedereen die een kijkje wil nemen. Gebruikt u navigatie dan kunt u het beste Kemenadelaan 2 Helmond intoetsen. De ingang van de natuurtuin is aan het einde van de stoep.

 

 
Stichting Natuurtuin Helmond

Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK