Natuurtuin de Robbert

groene kikkerDeze week:                                         

Zaterdag 20 mei 2017: Mooi weer en niet veel te doen. Morgen hebben we open dag dus beginnen we pas volgende week met de voorzomer-maaibeurt. Er hebben zich aardig wat mensen aangemeld om een handje te komen helpen met het hooien en afvoeren van het maaisel. Als het weer niet teveel tegen zit krijgen we deze maaibeurt in 2 of 3 weken klaar. Sneller dan ooit. En hoe korter het maaisel blijft liggen hoe beter de bloemrijke graslandjes zich ontwikkelen. Voor ons betekent het ook dat we meer tijd krijgen om de planten en beesten in de natuurtuin in kaart te brengen. Een belangrijk klusje waar we nu te weinig aan toe komen.


lees verder

 Open zondagmiddag 21 mei                                    

Zondagmiddag 21 mei staat de poort van de natuurtuin in Helmond noord vanaf 13.00 uur tot 17.00 uur open voor bezoekers. We hopen op zonnig weer want dan komen de voorjaarsbloeiers in de graslandjes het mooist tot hun recht. En voor wie zelf eens wil onderzoeken wat er leeft op en onder het water liggen schepnetjes en plastic bakken klaar. In de tuin staan informatiebordjes en de vrijwilligers zijn er om vragen over het beheer te beantwoorden.

De natuurtuin is te vinden aan het eind van de Kemenadelaan in Helmond tegenover nummer 2.

Honden zijn niet toegestaan. Wilde reeën gebruiken de tuin wanneer hij is afgesloten als rust en schuilplaats. Honden en hun (geur)sporen verstoren dat. 


 

Elke week:                                                                         plattegrond naturtuin

 

Wij werken elke zaterdagochtend van 09.00 uur tot 12.00 uur in de natuurtuin. Tijdens die werkzaamheden is de tuin ook geopend voor iedereen die een kijkje wil nemen. Gebruikt u navigatie dan kunt u het beste Kemenadelaan 2 Helmond intoetsen. De ingang van de natuurtuin is aan het einde van de stoep.

 

 
Stichting Natuurtuin Helmond

Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK