Natuurtuin de Robbert

paddenstoelenDeze week:                                                          

Zaterdag 22 oktober 2016: Droog en fris weer vandaag. Ik maak flink wat foto's die ik wil gebruiken voor het onderhouds-jaarverslag. De gemaaide veldjes, oudere en nieuwe bosranden, de houtwallen rondom de tuin, voor alles wat in het onderhoudsverslag besproken wordt gebruiken we tegenwoordig veel beeldmateriaal.

Om 9 uur komt stagiaire Mathijs binnen. We lopen eerst een rondje langs de poelen. Sinds deze zomer nemen we elke week watermonsters die ik thuis meet. Binnenkort starten we ook met het nemen van bodemmonsters. Water en bodem bepalen voor een groot deel wat voor natuur ergens kan ontstaan. We willen met ons beheer aansluiten op de eigenaardigheden van het gebied. Als we dat goed doen krijgen we de “meeste natuur” met zo min mogelijk werk en kosten. Die metingen helpen ons straks om ons onderhoudplan te verbeteren.


lees verder

 

 

Elke week:                                                                              plattegrond naturtuin

 Wij werken elke zaterdagochtend van 09.00 uur tot 12.00 uur in de natuurtuin. Tijdens die werkzaamheden is de tuin ook geopend voor iedereen die een kijkje wil nemen. Gebruikt u navigatie dan kunt u het beste Kemenadelaan 2 Helmond intoetsen. De ingang van de natuurtuin is aan het einde van de stoep.

 

 
Stichting Natuurtuin Helmond

Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK