Natuurtuin de Robbert

Deze week:                                         
KruizemuntZaterdag 14 september 2019:
Het is mooi nazomerweer. Een mooie dag om te beginnen met de nazomer-maaibeurt. Vorige week heb ik bij de zuidelijke poel een beginnetje gemaakt. Vandaag doen we een flink stuk van de graslandjes. Het warme, droge weer zal er voor zorgen dat het maaisel goed droogt. Dat scheelt later een hoop gewicht wanneer we alles naar buiten kruien.

Brede wespenorchis: De messenbalkmaaier gaat eerst over de helling tussen de ingang en de grote poel. Vorig jaar moest ik hier nog vluchten door een verstoord wespennest. Vandaag blijft het rustig. Bij het keren van de machine zie ik een bloeistengel van de Brede wespenorchis. We hebben de onopvallende orchidee eerder dit jaar al gezien. Dieper in het berkenbosje. Dat was voor het eerst sinds lange tijd. Leuk dat hij nu ook aan de buitenkant van het bosje groeit.  

 

  lees verder..    

 

 

 

Nieuwe downloads:                                           

 

Honingbij verjaagt wilde bestuivers. Artikel in NRC (12 april 2019) over een veldonderzoek op Tenerife.

Natuurtuin Helmond onderhoudsverslag 2018. Wat proberen we te bereiken met ons groenbeheer en wat hebben we in 2018 gedaan.

Te veel macht voor honingbij. Artikel in De Kennis Van Nu (4 december 2016) over een veldonderoek in Zweden.

Op de pagina informatie&downloads zijn nog meer interessante stukken te vinden.

 

Elke week:                                                                                                                       

plattegrond natuurtuinWij werken elke zaterdagochtend van 09.00 uur tot 12.00 uur in de natuurtuin. Tijdens die werkzaamheden is de tuin ook geopend voor iedereen die een kijkje wil nemen. Gebruikt u navigatie dan kunt u het beste Kemenadelaan 2 Helmond intoetsen. De ingang van de natuurtuin is aan het einde van de stoep.

 

 
Stichting Natuurtuin Helmond

Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK