Natuurtuin de Robbert

Nieuwe pagina:                                 
 
We hebben een nieuwe pagina aan de website toegevoegd ( En, hoe was het? ). Hier vindt u verhalen en verslagen van bezoekers van de natuurtuin. We beginnen met een verslag van Ryan en John en een verslag van Yora en Daantje, leerlingen van de Dierdonkschool.

 

Deze week:                                           

fraaie schijnboktorZaterdag 23 juni 2018: De zomer heeft een paar dagen vakantie. Vandaag wordt het nog geen 20 graden en dat is best lekker om te werken. Vorige week hebben we het maaisel van de veldjes op hopen geharkt en vandaag gaan we die opruimen. Eerst hark ik nog het laatste maaisel van de insectentuin weg. Ook daar zijn we begonnen met maaibeheer: 2 of 3 keer per seizoen maaien en het maaisel afvoeren. Bemesten doen we sowieso niet. Door dit simpele verschralingsbeheer verbeteren we de omstandigheden voor de wilde planten. Binnen een paar jaar ontstaat een natuurlijke begroeiing die vanzelf aangepast is aan de insecten en andere dieren die hier in de buurt (kunnen) leven. Daar kunnen wonderlijk uitziende exemplaren tussen zitten.

 lees verder..

 

Nieuwe downloads:                            

Zonering gevoelige wilde bijen Eindhoven. Een rapport van bureau Ecologica in opdracht van de gemeente Eindhoven. "Zowel het optimaliseren van een gebied voor honingbijen (aanplant van drachtplanten) als het bijplaatsen van honingbijvolken in een bepaald gebied, kan significante negatieve effecten hebben op de aanwezigheid van populaties wilde bijen." staat in het voorwoord. De onderzoekers proberen uit te vinden waar in Eindhoven wel en waar beter geen honingbijen gehouden kunnen worden

Jaarverslag 2017 van de Stichting Natuurtuin Helmond.

Onderhoudsverslag 2017 van de Stichting Natuurtuin Helmond

Op de pagina informatie&downloads zijn nog meer interessante stukken te vinden.

 

Elke week:                                       

plattegrond naturtuin


Wij werken elke zaterdagochtend van 09.00 uur tot 12.00 uur in de natuurtuin. Tijdens die werkzaamheden is de tuin ook geopend voor iedereen die een kijkje wil nemen. Gebruikt u navigatie dan kunt u het beste Kemenadelaan 2 Helmond intoetsen. De ingang van de natuurtuin is aan het einde van de stoep.

 

 
Stichting Natuurtuin Helmond

Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK