Natuurtuin de Robbert

buurtkat voelt zich thuis in natuurtuinDeze week:                                   

Zaterdag 22 juli 2017: Opruimklusje

Het wordt warm vandaag dus ik begin meteen aan het wekelijkse opruimklusje in de bijentuin. Elke week doen we hier wat voorbereidend werk voor het bijentuinproject. Dat project begint pas echt dit najaar, samen met nog enkele andere klussen. Maar nu we de tijd hebben maken we elke week alvast wat ruimte voor de mooie natuurlijke begroeiing die wij hier willen hebben.

Rijke bloei

Na een tijdje komt voorzitter Kees binnen. Hij heeft samen met Wil en penningmeester Ton een gesprek gehad met de gemeente over ondersteuning voor onze projecten. Het gesprek is gunstig verlopen en we zijn tevreden. We lopen een rondje door de tuin. Op de noordelijke veldjes bloeien meer Kattenstaarten dan ik hier ooit bij elkaar heb gezien.

lees verder

 

bloeiende WederikOpen zondagmiddag 16 juli           

Zondag 16 juli is er weer een open zondagmiddag in de natuurtuin. Als het weer een beetje meewerkt is de natuurtuin in juli een oase van zomerrust. Begin dit jaar waren we nog bezorgd over het effect van de overstroming van juni vorig jaar. Maar het water blijkt de moerasplanten goed te hebben gedaan. Integendeel, de hele voorzomer waren de graslandjes roze, geel, blauw en wit gestippeld van alle wilde bloemen. Kleuriger dan ooit. U kunt zelf bekijken of de wilde zomerbloeiers het ook zo goed doen.

Voor diegenen die van wat activiteit en verrassingen houden liggen er weer schepnetjes klaar. Daarmee kunnen net als vorige maand waterbeestjes geschept worden. U helpt dan mee met ons natuuronderzoek. De vrijwilligers van de natuurtuin gebruiken uw vangsten om het waterleven in de poelen in kaart te brengen.

 

De natuurtuin is op zondag16 juli geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur. Elke zaterdagochtend zijn er vrijwilligers in de tuin en staat de poort open voor liefhebbers van rust en natuur. Honden mogen niet binnen in de natuurtuin.

 

Elke week:                                        plattegrond naturtuin

 

Wij werken elke zaterdagochtend van 09.00 uur tot 12.00 uur in de natuurtuin. Tijdens die werkzaamheden is de tuin ook geopend voor iedereen die een kijkje wil nemen. Gebruikt u navigatie dan kunt u het beste Kemenadelaan 2 Helmond intoetsen. De ingang van de natuurtuin is aan het einde van de stoep.

 

 
Stichting Natuurtuin Helmond

Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK