Natuurtuin de Robbert

Naast ons gewone groenonderhoud (zie hier) werken wij aan duurzame verbeterprojecten.
Op verbeterprojecten kunt u lezen wat we willen doen en waarom.
(laatst bijgewerkt: 5 november 2017)
Op voortgang verbeterprojecten staat hoe de projecten er voor staan.
(laatste nieuws: 18 november 2017)
 
 

Deze week:                                  

zuidelijke poelZaterdag 9 december 2017: Er ligt sneeuw. Een laagje dikke plaksneeuw. De temperatuur is boven nul dus lang kunnen we er niet van genieten. Vandaag planten we geen haagstruiken. We willen geen sneeuw bij de wortels van het plantgoed krijgen. De struiken blijven vandaag veilig op hun parkeerplaats in de insectentuin staan. Ik loop een rondje en maak foto's van het sneeuwlandschap. Daarna begin ik met snoeiwerk. Vóór de houtwal,buiten de tuin, leggen we de haag aan. Aan de binnenkant van de houtwal staan veel Rode kornoeljes en brandnetels. Die zorgen er in de zomer voor dat de tuin verborgen is achter een groene muur. Net als bij de nieuwe insectentuin gaan we hier die ongezellige muur opruimen. Dat betekent afsnoeien tot op de grond en de komende jaren 2 of 3 keer per seizoen maaien.

lees verder

 

 

Elke week:                                        plattegrond naturtuin

 

Wij werken elke zaterdagochtend van 09.00 uur tot 12.00 uur in de natuurtuin. Tijdens die werkzaamheden is de tuin ook geopend voor iedereen die een kijkje wil nemen. Gebruikt u navigatie dan kunt u het beste Kemenadelaan 2 Helmond intoetsen. De ingang van de natuurtuin is aan het einde van de stoep.

 

 
Stichting Natuurtuin Helmond

Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK