Natuurtuin de Robbert

voorjaar start (1) in natuurtuin de robbert - onderzoek

verspreidingsatlas nederlandse kokerjuffers - een recensieReeën sporenZaterdag 28 maart 2020: De kikkerdril vlakbij de grote poel is weg. Met de voeten in het water om het beter te kunnen zien. Nee niks, behalve één gehavende flard lege kikkereitjes. Dan zie ik beweging, veel beweging. Ik blijk midden in en bovenop een krioelende massa kikkervisjes te staan. De nieuwe generatie Bruine kikkers is net op tijd. Het water is aan het zakken en dit stuk zal over een paar dagen droog vallen. Dit jaar hebben we op drie verschillende plekken kikkerdril gezien. In voorgaande jaren telkens één blob kikkerdril in de overloop. Nu twéé blobs in de overloop en een derde tussen het riet in de grote poel zelf. We hebben de indruk dat de bevolking Bruine kikkers aan het uitbreiden is.

 

lees verder                                              Archief Natuurtuin Deze Week

 

Nieuwe downloads:                                                                                                        

Onderzoeksverslag FLORON eindejaars plantenjacht 2019.

Eerste inventarisatie wantsen in de natuurtuin (Will van Berkel 2019).

Libellen en dagvlinders in Helmond 2019. Het nieuwste overzicht door Roel van de Heuvel.

Op de pagina informatie&downloads zijn nog meer interessante stukken te vinden.

 

Elke week:                                                                                                                       

plattegrond natuurtuin

Wij werken elke zaterdagochtend van 09.00 uur tot 12.00 uur in de natuurtuin. Tijdens die werkzaamheden is de tuin ook geopend voor iedereen die een kijkje wil nemen. Gebruikt u navigatie dan kunt u het beste Kemenadelaan 2 Helmond intoetsen. De ingang van de natuurtuin is aan het einde van de stoep.

 
Stichting Natuurtuin Helmond

Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK